PROGRAM ÖĞRENME ÇIKTILARI (PÖÇ)
PÖÇ 1. Öğrencilerin, sosyal bilimlerin farklı disiplinlerinden yararlanarak ekonomik olaylara çok yönlü ve kapsayıcı bir perspektifle yaklaşabilmeleri; bu yaklaşımlar doğrultusunda çözüm önerileri geliştirebilmeleri ve savunabilmeleri yetisini kazandırmak.
PÖÇ 2. İktisat teorileri hakkında bilgilendirmek ve bu hususta analiz becerisi kazandırmak.
PÖÇ 3. Girişimcilik, Türk Vergi Sistemi, Maliyet Muhasebesi, Anayasa Hukuku, Zaman Serileri Analizi, Siyaset Bilimi gibi bölümün eğitim konusuna doğrudan girmeyen, öğrencilerin kendilerinin seçtiği alanlardan birinde de uzmanlaşmaya sahip olur.
PÖÇ 4. Endüstri ekonomisi, Tarım ekonomisi, Orta Asya ve Kafkasya Ekonomisi, Bölgesel İktisat, Osmanlı İktisat Tarihi, Uygulamalı Ekonometri gibi alanlardan kendilerinin seçtiği iktisadın alt dallarında uzmanlaşma hedefine sahip olur
PÖÇ 5. Öğrenciler, gündelik ve iş hayatında hukuk ilkeleri çerçevesindeki temel haklarını ve sınırlarını öğrenir.
PÖÇ 6. Öğrencilerin iş hayatında yeterliliklerini ortaya koyabilecekleri düzeyde muhasebe ve istatistik bilgisine sahip olur.
PÖÇ 7. Ulusal ve uluslararası ölçekte meslekleri ile ilgili temel düzeyde yabancı dil bilgisine sahip olur.
İktisat Porgramına Özgü Ölçütler
PÖÇ 8. İktisat disiplininin temel kavramlarını, kuramlarını ve iktisat ekollerini öğrenir.
PÖÇ 9. Güncel ekonomik gelişmeleri de takip ederek genel iktisadi sorunları kuramsal ve kurumsal veya sosyo-kültürel yaklaşımla çözebilme, analiz edebilme yetkinliğine sahip olur.
PÖÇ 10. Genel iktisadi olaylarla ilişkin bireysel ve takım olarak araştırma yapma, rapor hazırlama ve etkin sunum becerilerini kazanır.
PÖÇ 11. Programa özgü olan Mikro İktisat, Makro İktisat, Matematiksel İktisat, Uluslararası İktisat, Para Teorisi, İstatistik, Ekonometri, Mikro İktisat Politikası, İktisat Tarihi, İktisadi Büyüme, İktisadi Kalkınma gibi temel dersleri alır.